Hoppa till innehåll
12 november, 2010 / Andreas

Så bra är Filip och Fredriks nya podcast


Visit at the big artist

På begäran av Fredrik Wikingsson (eller det är nog ingen begäran utan snarare var han kritisk mot min fåordiga kommentar av S02E01 av Filip och Fredriks podcast) kommer här nu en recension av S02E01 av Filip och Fredriks podcast.

I somras gick första säsongen av Kevin Smith-parafraserarna Filip och Fredriks podcast, första säsongen var lite som Seinfeld; handlade alltså om ingenting (inget negativt).

Men jag gillar den sköna och avslappnade tonen som F&F håller. De pratar ibland om aktuella händelser med en twist som de själva säkert hade uttryckt det.

I nya säsongen sitter F&F långt från varandra, Fredrik Wikingsson sitter i ”sin källare i Stockholm” och Filip Hammar finns med via Skype från Los Angeles. Det är ett klart minus enligt mig, den stora behållningen med S01 var att de kuskade runt i en bil, snackade skit och ringde upp random folk som de råkade prata om. De podcastsen kändes lite som att åka på roadtrip med grabbarna, den lite intima känslan är nu försvunnen.

”Vi verkar inte i den här branschen för att skapa succéer, vi verkar i den här branschen för att vi känner ett behov av att uttrycka oss” säger Filip Hammar i inledningen när han sågar Alexander Schulman, riktigt roligt.

Recension trodde du? Nja, det blir nog inte så mycket av det, från början skulle det bara vara en tweet till @fwikingsson, men du får lite mer än 140 tecken. @fwikingsson är skön förresten, ibland skickar han DM:s på Twitter men glömmer att jag inte kan svara eftersom att han inte följer mig. Mycket roligt.

I S02E01 ägnar F&F en stor del av programmet att prata om kändisar som har knarkat (givetvis glider man in på Kleerup) och till slut glider man in på Christer Sandelin som missbrukat piller.

Men bästa delen i det nya avsnittet är ändå när man slänger in en referens till Larz-Thure Ljungdahl. Vem fan är det tänker du kanske. Det är just en av styrkorna med F&F, de svåra och ibland otippade referenserna. Just referensen till Larz-Thure (Ja, han hade faktiskt dansbands-stavning av sitt ena förnamn) är både otippad och svår, mest otippad för det finns nog ingen så inaktuell före detta tv-personlighet som honom. Om du helt missat Larz-Thure (eller L.T. som han hade hetat om han varit amerikansk rapartist) så var han i flera år programledare för SVT-programmet Landet runt som varje vecka visade mysreportage just från de olika delarna av Sverige.

För att återgå till programmet så använder F&F Larz-Thure som en slags ingång till deras intervju med en av de omskrivna på utmärkta bloggen Lokaltidningsbesvikelse. Blir riktigt bra podcast där, du vet såna tillfällen när F&F lugnar ner sig och bara pratar med en rolig gubbe.

BETYG

S02E01 av Filip och Fredriks podcast får 3 av 5 Teppanyakihällar i betyg, borde egentligen fått en fyra men jag ogillar ju att de inte åker runt i en bil någonstans i mellansveriges inland. Du hittar Filip och Fredriks podcast i Itunes och den är gratis.

Bonus: Veckans kulturtips

Veckans måsteköp 2

CD: Bruce Springsteen – The Promise. The darkness on the edge of town story
Det har skrivits en del inför den här skivan och när DN ger den en femma i betyg så kan jag inte motstå från köp, släpps idag. Skynda dig och köp.

Veckans måsteköp 1

CD: Christian Kjellvander – The rough and rynge
Jag älskar Kjellvanders musik och har verkligen längtat efter den här skivan. Tyvärr har jag inte kommit åt den själv än men den här snubben släpper aldrig en dålig skiva. Legenden Po Tidholm har dessutom gett skivan en fyra, måste-köp den också!

Nybakad bulle woohoo

IPHONE-APP: Instagram
Det finns massor av foto-appar till Iphone som gör att dina bilder ser ut att vara tagna under The Beatles storhetsdagar, mest känd är nog Hipstamatic som även jag varit en stor anhängare av. Instagram är ungefär som Hipstamatic men med några fördelar, snabbare och mycket bättre gränssnitt. Bästa funktionen i appen är dock att du tvingas dela med dig av bilderna. Det kunde varit en dålig funktion men eftersom att det inte blir någon tidsödande manöver så är det jättebra.

Du väljer enkelt var bilden ska publiceras, fyllebilden kanske ska hamna på Facebook, dina kreddiga skivtips som du hittat i DN kanske ska hamna på Twitter så du får fler followers (kul att driva med sig själv) och den där arty street arten som du stötte på när du gick till jobbet kanske ska läggas på Flickr så dina hipster-polare i London kan se den dirr. Vad vet jag, ladda ner appen den är faktiskt helt gratis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: